Tips til den første daten

Etter den første meldingen, følger flere meldinger, og deretter begjært om å treffes for første daten. Men hva er den beste måten å tilnærme seg dette på? Skal man bare spørre om den andre personen ønsker å treffes en gang?

Ja! Akkurat! Du kan si “Vil du treffes en dag?” eller invitere dem på kaffe, øl eller lunsj – det har ikke noe å si. Det viktigste er at du ikke er engstelig for å spørre. Om dere har opprettet en brukbar kontakt og tone med meldingene deres, er sjansene dine for å bli avslått uhyrlig små. Og om du skulle ha blitt avslått, vet du i hvert fall at det ikke er en egnet kjæreste alikevel.

Hvorvidt det er mannen eller kvinnen som tar initiativ er helt betydningsløst. Den som føler seg klar bør stille spørsmålet. For hvem vet: Kanskje den andre personen er beskjeden og ikke tør å spørre selv. Så snart dere har fått dette unnagjort, er spørsmålet: Hvor bør dere dra for en første date?

Her kan du la fantasien ta overhånd. Fra en behagelig kafé til en attraktiv bar eller elegant restaurant – alt er lov så lenge begge er med på det. En festival eller et fest er også en fornøyelig ordning for en første date. Det viktigste er at dere er enige om stedet, og føler dere komfortable der. Bare da kan dere bli kjent med hverandre med en avstresset atmosfære.

Det finnes også steder som er mindre passende for en første date. Blant annet en bråkete diskotek, kino eller hjemme hos deg.

Det kan være gøy å slippe seg løs på et diskotek, men det er problematisk å ha en dialog der, noe som er meningen med en første date. Å samtale, bli kjent med hverandre og få en følelse av den andre personen. Av den grunn er heller ikke kino en god idé. Man blir ikke kjent med hverandre av å se en to timer lang film.

Men hvorfor er det ikke lurt å ha en første date hjemme? Svaret er trygghet. Hvem vet om du absolutt vil like den potensielle partneren din i virkeligheten? Hvem vet om han eller hun bevist var uærlig på nettet? Man bør derfor aldri ha en første date inni sitt eget hus, og heller ikke hos partneren din. Du vet aldri hva som venter deg. Når alt kommer til alt, er flørten din egentlig en fremmed.