7 gode datingråd for voksne kvinner

Drømmer du om at finne mannen i ditt liv, men skremmer dating-verden deg? Her er ekspertenes beste råd!

7 gode datingråd for voksne kvinner
VENN ELLER KJÆRESTE? Gå en runde med deg selv og finn ut hva du egentlig ønsker. Hvilke kvaliteter er viktige for deg?

Har du ikke vært på dating-markedet på noen år, og skremmer det deg litt og skulle kaste deg ut i dating-verden igjen?

Ikke la deg skremme! Vi har nemlig snakket Anne Jacobsen, som er sexolog og hun deler sine 7 beste dating-råd, så du blir godt forberedt til å møte nye, interessante menn.

1. Du skal være klar

Hvis du har vært sammen med en partner i mange år, skal du bruke tid på å definere og finne deg selv. Det er viktig at du har kommet deg over skilsmissen eller ditt tidligere parforhold, før du kaster deg ut i dating-verdenen. 

Det kan være vanskelig å vite når du er klar, men grunnregelen er at du er ferdig med eks-partneren din. 

Så lenge du fortsatt er sint, sjalu eller føler sorg – er du enda ikke kommet over din eks. Da vil dating bli en slags smertelindring i stedet for å søke etter en likeverdig partner.

Så lenge du fortsatt er sint, sjalu eller føler sorg – er du enda ikke kommet over din eks

Den første daten var en suksess: Hva nå?

2. Hvilke egenskaper leter du etter?

Når du har funnet deg selv, skal du også definere hvilke egenskaper du leter etter i en partner.

Se for eksempel på mennene du har i omgangskretsen din – kollegaer, venner, osv. Hva er det du liker ved dem? Hvilke egenskaper har de og hvordan behandler de andre? 

Det kan være lettere å finne ut av hva du ønsker, hvis du har noen personligheter å sammenligne med.

3. Ikke la Følelsene ta overhånd

Det er naturlig at våre følelser løper løpsk, men det er noe av det farligste når vi dater. Hvis du eksempelvis bruker en datingside hvor du skriver med et par menn, vil du garantert møte en Casanova, som lover gull og grønne skoger. Da er det viktig at du ikke bare bruker hjertet, men også hjernen.

Det er deilig å bli forført, men når en mann skriver til deg at du er vakker og fantastisk, selv om dere ikke har møtt hverandre, er det et uttrykk for hans lengsel. De vakre ordene kan ikke ha noe med deg å gjøre, fordi han kjenner deg ikke – så her er det viktig at du slår på bremsen.

Kjenn etter og se om du kan se deg selv i de tingene han skriver. Er han nysgjerrig på deg og svarer han på det du skriver? Hvis ikke, bør alarmklokkene ringe.

Tips til den første meldingen

4. Den perfekte mann finnes ikke

Vær åpen og jobb med deg selv innen du begir deg ut i dating-jungelen.

Kvinner kan ofte ha et problem med å bruke lang tid på å finne ut hvem de skal gå på date med. Er han god nok? Matcher han mine forventninger? Ligner han på drømmemannen min?

Det er viktig å huske én ting: Den perfekte mannen finnes ikke. Så vær åpen og jobb med deg selv innen du begir deg ut i dating-jungelen. Da er du mye bedre rustet til å sortere og finne ut hvem som vil være bra for deg.

5. Vær tydelig

Vær åpen om hva du gjerne ønsker. Når du er tydelig blir det mye lettere for andre å vite hva du søker og hvem du er – noe som vil gjøre det lettere både for deg og en potensiell partner.

Hvis du bruker en datingside, så sørg for å skrive en god og ærlig profiltekst, hvor du sender et sterkt signal om hvem du er. Du skal ikke skrive hvilke krav du har, men fortell hva trygghet er for deg og hvilke egenskaper du setter pris på.

Vær også tydelig på om du ønsker en kjæreste eller elsker. De som leser profilteksten din har kun to ting å gå ut ifra – bildet ditt og det du skriver – så det er alfa omega at du er ærlig og klar i talen.

Men dropp å skrive ting som «Du må ikke være …» eller «Jeg vil ikke være sammen med en mann som …». Det lukter av dårlige erfaringer og det bringer deg ikke videre i letingen etter etter en ny partner.

Hva man kan gjøre på den første daten

6. Ikke fokuser på sex

All respekt for seksuelle eventyr, men du skal tenke over om det er det du ønsker.

Hvis du skrur ned forventningene til sex og intimitet ned fra starten av, kan du ha fokus på relasjonen til mennesket du er i ferd med å bli kjent med. Hvem er han? Matcher hans personlighet med din?

Hvis du lar være å haste frem, kommer du til å være mye mer avslappet i relasjonen.

7. Ikke prat om jobb og karriere

All respekt for seksuelle eventyr, men du skal tenke over om det er det du ønsker.

Mange kvinner skal lære seg å unngå og snakke om arbeid. Vi begår den tabbe når vi er utrygge eller usikre, da er det trygt å snakke om hvor gode vi er i jobben vår.

Men menn går ikke på date for å møte en ny kollega. De går på date for å møte en kvinne, og hvis han ikke merker sine følelser eller seksuelle spenninger, så trekker han seg.

Det handler ikke om at du skal gjøre deg dummere enn du er, men dropp jobb praten – vær kvinne, vær åpen og nysgjerrig og smil. Din date skal møte deg og ikke den du er når du sitter på kontoret.

Lykke til med dating, her er en oversikt over gode dating sider