Hva man kan gjøre på den første daten

tur i parken

Hvor dere møtes og hva dere gjør er svært viktig for den første daten. Forsøk å finne et plass eller en aktivitet du tror dere begge vil like. Den første daten er ofte avgjørende for hva som skjer videre – så den burde være perfekt!

Ta en utflukt

Hvis været er skikket, hvorfor ikke ta bena fatt? Unngå bråkete strekninger som store gater, og gå heller i en park med trær og fine steder å slå seg ned på. Ikke glem å sjekke værmeldingen først – utendørs dater er ikke like hyggelige når det regner.

Gå på kafé

Som regel finner den første daten sted i en bar, på en kafé eller i en serveringssted. Et kafébesøk er kanskje det beste alternativet, siden det er et nøytralt sted. Dere kan være i fred parallelt med at det er andre mennesker rundt dere. Dette gir en rimelige trygg atmosfære. Etterpå kan dere fortsatt bestemme dere for å ta en drink eller spise middag sammen.

Gå på kino

Det kan hende at du ikke helt vet hva dere skal snakke om på den første daten. For de av oss som er veldig sjenerte, kan kino være et alternativ: Hvis du er nervøs og ikke klarer å bable hele tiden med daten, kan dere sitte ved siden av hverandre og se filmen sammen. Samtidig tør du kanskje legge din hånd på den andres? I tillegg har dere et helt nytt tema å snakke om etter filmen!