9 gode dating råd for godt voksne

Drømmer du om at finne partneren i ditt liv, men skremmer dating-jungelen deg? Her er noen gode dating råd!

Har du ikke vært på dating markedet på en stund, og skremmer det deg litt og skulle kaste deg ut i dating-jungelen igjen?

Fortvil ikke! Her er 9 gode dating-råd som fungerer så du blir godt rustet til å møte nye, interessante mennesker.

9 gode dating råd for godt voksne

1. Du skal være klar

Hvis du har vært sammen med en partner i mange år, skal du bruke tid på å definere og finne deg selv. Det er viktig at du har kommet deg over skilsmissen eller ditt tidligere parforhold, før du kaster deg ut i dating-verdenen. 

Det kan være vanskelig å vite når du er klar, men grunnregelen er at du er ferdig med å være sint på ekspartneren din. 

Så lenge du fortsatt er sint, sjalu eller føler sorg – er du enda ikke kommet over din eks. Da vil dating bli en slags smertelindring i stedet for å søke etter en likeverdig partner.

2. Hvilke egenskaper leter du etter?

Når du har funnet deg selv, skal du også definere hvilke egenskaper du leter etter i en partner.

Se for eksempel på menneskene du har i omgangskretsen din – kollegaer, venner, osv. Hva er det du liker ved dem? Hvilke egenskaper har de og hvordan behandler de andre? 

Det kan være lettere å finne ut av hva du ønsker, hvis du har noen personligheter å sammenligne med.

3. Ikke la ønskene ta overhånd

Det er naturlig at våre følelser løper løpsk, men det er noe av det farligste når vi møter andre mennesker.

Hvis du eksempelvis bruker en datingside hvor du skriver med andre , vil du garantert møte en forfører, som lover gull og grønne skoger. Da er det viktig at du ikke bare bruker hjertet, men også hjernen.

Det er deilig å bli forført, men når noen skriver til deg at du er vakker og fantastisk, selv om dere ikke har møtt hverandre, er det et uttrykk for lengsel. De vakre ordene kan ikke ha noe med deg å gjøre, fordi den personen kjenner deg ikke – så her er det viktig at du slår på bremsene.

Kjenn etter og se om du kan speile deg i de tingene som skrives. Er den personen nysgjerrig på deg og svarer han/hun på det du spør om? Hvis ikke, bør alarmklokkene ringe.

4. Den perfekte partner finnes ikke

Mennesker kan ofte ha et problem med å bruke lang tid på å finne ut hvem de skal gå på date med. Er han/hun god nok? Matcher han/hun mine forventninger? Ligner han/hun på drømmekjæresten min?

Det er viktig å huske én ting: Den perfekte kjæreste finnes ikke. Så vær åpen og jobb med deg selv innen du begir deg ut i dating-jungelen. Da er du mye bedre rustet til å sortere og finne ut hvem som vil være bra for deg.

5. Vær tydelig

Vær åpen om hva du gjerne ønsker. Når du er tydelig blir det mye lettere for andre å vite hva du søker og hvem du er – noe som vil gjøre det lettere både for deg og en potensiell partner.

Hvis du bruker en datingside, så sørg for å skrive en god og ærlig profiltekst, hvor du sender et sterkt signal om hvem du er. Du skal ikke skrive hvilke krav du har, men fortell hva trygghet er for deg og hvilke egenskaper du setter pris på.

Vær også tydelig på om du ønsker en kjæreste eller elsker. De som leser profilteksten din har kun to ting å gå ut ifra – bildet ditt og det du skriver – så det er alfa omega at du er ærlig og klar i talen.

Men dropp å skrive ting som “Du må ikke være” eller “Jeg vil ikke være sammen med en som”. Det lukter av dårlige erfaringer og det bringer deg ikke videre i letingen etter etter en ny partner.

6. Hopp i det

Barrieren blir større og større jo lengre tid dere skriver sammen – og plutselig kan det virke veldig skremmende å skulle møtes ansikt til ansikt. Derfor: Møt hverandre raskt!

Dating handler om å komme ut og møte noen nye mennesker, så skru ned forventningene og hopp i det. Du skal ikke tenke at du skal ut og møte din nye kjæreste, tenk heller at du skal få en ny kollega som du ikke kjenner.

Ingen vet om det skal bli noe og det er ikke et dårlig møte selv om dere ikke ender opp med å bli kjærester.

7. La være å fokusere på sex

All respekt for seksuelle eventyr, men du skal tenke over om det er det du ønsker.

Hvis du skrur ned forventningene til sex og intimitet fra starten av, kan du ha fokus på relasjonen til mennesket du er i ferd med å bli kjent med. Hvem er han/hun? Matcher personligheten med din personlighet?

Hvis du lar være å haste frem, kommer du til å være mye mer avslappet i relasjonen.

8. Gå en tur

Det er ingen tvil om at det kan være meget intenst og grensesprengende å skulle møte et menneske du ikke kjenner.

Det er lett å bli usikker når man sitter overfor hverandre, så det kan være en god idé å gå en tur i stedet for. På en gåtur har dere ikke direkte øyekontakt, og det kan gjøre det litt lettere å være seg selv.

Det kan også være en lur idé å ha en tidsramme på daten deres, så du vet når daten slutter. Si at du har en time eller to, på den måten beskytter du deg selv og gjør situasjonen så trygg som mulig.

9. Ikke prat om arbeid og karriere

Mange mennesker må lære seg å unngå og snakke om arbeid. Vi begår den tabbe når vi er utrygge eller usikre, da er det trygt å snakke om hvor gode vi er i jobben vår.

Men vi går ikke på date for å møte en ny kollega. Vi går på date for å møte en potensiell partner, og hvis vi ikke merker noen følelser eller seksuelle spenninger, så trekker vi oss.

Det handler ikke om at du skal gjøre deg dummere enn du er, men dropp jobb praten – vær deg selv, vær åpen og nysgjerrig og smil. Din date skal møte deg og ikke den du er når du sitter på kontoret.

kilde : https://tara.no/livsstil/sex-samliv/9-datingrad-for-voksne-kvinner